2003
2016
2016

Här bor jag och min sambo Peppe sedan 2003.

Vi bor i Gottröra (ja, där planet ramlade ner 27 dec 1991)

Kattungarna bor hos oss till dess att de blivit minst 12 veckor. De leveraras vaccinerade, chipmärkta och veterinärbesiktigade.

Jag och katterna går hos Din Veterinär i Märsta och Knivsta. Mycket kunnig, professionell och engagerad personal! Rekommenderas!

Besiktning av "Mallorca-kullen" 2018-01

"Buster" och en betydligt yngre (ca 30 år yngre) uppfödare firar jul på Ljusterö.


S*Millington's började faktiskt som S*Al-Hambras, 1985 (då födde min mamma och jag upp ett blygsamt antal perserkatter) Katten på bilden intill är den sista av våra perser som vi behöll,

S*AL-Hambras Calico Daniella, "Molly"S*Al-Hambras Red Aramis, "Buster"

på utställning (Norrköping eller Linköping, tror jag). Extrapoäng om ni känner igen domaren :-).

Busters pappa Perzanowow´s Pan-Owski, (en blå perser, uppfödd av domaren ovan) är bl a Jupiters farfars morfars morfar och finns därmed i mina nuvarande britters stamtavla, så det känns på sätt och vis som en fortsättning .


1987 införskaffades de 2 första britterna, ett syskonpar från Björnligans, Elisabeth Raabs uppfödning, Björnligans Christina Bus, färg 21 och Björnligans Chatarina Bus, färg 28. Nån som minns de gamla koderna :-)? Sköldpadd och blåcremé!!


Det blev inte av att vi tog några kattungar på systrarna Bus. Vi åkte på utställningar ett par år, men när de inte tyckte att det var så kul längre fick de gå i pension.

När "Cina" och "Cattis" var 18 år fick de somna in tillsammans pga  sköldkörtel- resp njursjukdom.

Jullan 4 veckor
Juno 4 veckor

Ungefär 2006 började tanken på att åter ägna mig åt  uppfödning att ta form. Tyvärr visade det sig att stamnamnet S*Al-Hambras fanns i ett flertal europeiska länder med snarlik stavning. Jag överklagade mitt eget stamnamn till SVERAK och föreslog att eftersom det inte fanns några katter kvar i livet från S*Al-Hambras, att jag skulle få ett nytt stamnamn. Detta beviljades otroligt snabbt och det nya S*Millington's (namnet kommer från vår häst Millington) blev nystart på brittuppfödningen.   Under  kullar kan du läsa om  dessa.

I maj 2005, flyttade 2 små brittsystrar in från S*Sagorikets i Norrköping. Jullan och Juno gjorde entré. Mona,  som fött upp dem ville gärna att de skulle ställas ut och jag gjorde därmed comeback i utställningssvängen. Det gick så bra att jag fick blodad tand och så var det hela igång igen!

Jag och Millington

(Martini-Ceylon-Utrillo-Drabant)

2003

Ett stolt ögonblick för mig och 3 Millingtonare:

BIRKA KATTKLUBBS UTSTÄLLNING

16 - 17 maj 2009               

 

Ett par månader senare på

Järva Kattklubbs utställning 2009-07-09 blev S*Millington's Blue Empress

Junior Winner

2016

Tel : +46 70 854 52 14

E-mail: kicki.gustavsson@swipnet.se

S*Millington's brittiska korthår

Kicki Gustavsson

Nivsta Byväg 10, 762 95 Rimbo